Söderbalkong

Nu för tiden har vi söderbalkong istället för österläge som vi hade i den gamla lägenheten. Så trots att sommaren inte har kommit igång ännu mår vår ros betydligt bättre i år än förra året och står redan i blom. 
 
Enligt beskrivningen är det en flitigt remonterande ros så min förhoppning är att den skall blomma fint hela sommaren och sprida sin ljuva doft på balkongen och kanske också in i lägenheten när balkongdörren står på glänt. 
 
Det är en David Austin ros som heter Rosemoor och är döpt efter den botaniska trädgården i södra England med samma namn. 
 
Det blev några bilder på en av blommorna på midsommarafton och jag hade tänkt komplettera med några fler idag men det blåser full storm så det är helt omöjligt. Tills vidare får ni njuta av denna.
 
Foto: Ann Svensson

Nationaldagsfirande

Precis som förra året avslutade vi Nationaldagen med god fika och lite fotograferande i Botaniska. Det är verkligen en härlig och stillsam park och jag besöker den gärna många gånger varje sommar. Tror att det är fjärde gången hittils i år.

Se så fin den är!Lite bilder från Stockholm Marathon

Trots väder och vind var det ett underbar lopp och gav definitiv mersmak. Detta känns verkligen som min grej, så korta fjöslopp på en mil lämnar jag åt andra ;).

Med en sånhär underbar hejarklack kan inget gå fel. Det bästa av allt det fanns en hejarklack till som jag inte har på bild ännu. Det var en sån lycka för mig att de hade delat på sig och hade full koll på när jag förväntades dyka upp så att de kunde heja för fulla halsar.Här har jag avverkat drygt 12 km och känner mig urstark.


Regnet och blåsten fortsatte och när jag nådde hejarklacken vid nästa varv efter 37 km var jag fortfarande lika glad men betydligt mer frusen. Handskarna var dyblöta och kylde rejält. Kerstin offrade sina torra varma goa nyinköpta vinterhandskar och hjälpte mig att få på dom. Visst ser några av de andra löparna lite avundsjuka ut.

Men de torra härliga vantarna hastade jag vidare. visseligen i något långsammare tempo än för några timmar sedan. Jag sprang hela vägen in i mål med undantag för några promenadsteg vid vätske och energikontrollerna och ett toastopp.

4 timmar, 58 minuter och 17 sekunder senare passerade jag mållinjen. Känslan att efter ett års förberedelser springa in på Stadion går inte att beskriva.


Efter målgång blev det medaljutdelning och en liten promenad ner till Östermalms IP där hejarklackarna väntade.

Kännner mig sjukt nöjd och otroligt stolt över att jag genomfört ett marathon och dessutom under mycket speciella förhållanden. Syns det ?

Mannen bakom mig ser däremot inte så glad ut. Kan bero på att han inte hittat sin hejarklack eller att jag troligen bara stegat rätt fram och inte varken hört eller sett att det fanns andra än jag och klacken där just då.


Nu var det riktigt kallt och det var väldigt skönt att åka hem till hotellet ta en varm goo lång dusch, dra på sig ett torrt underställ och krypa ner under täcken en stund.

Kvällen avslutades med middag på Fondeuboden tillsammans med båda hejarklackarna och två som hejat via tv-rutan.

Tack alla för att ni var med mig och gjorde min maradebut till ett underbart minne!


4:58:17


0 dagar kvar - Off I go!!

Off I go!!

Nu är jag klädd, tyvärr blir det ingen färgsensation. Idag har vettig klädsel fått ta överhand. Svart långärmad ulltröja, svart funktionströja över det, svarta långa byxor vita strumport (givetivs) och en vit keps för att hålla borta regnet från ögonen och till sist mössa och vantar. Mössan kommer jag att ha under kepsen, skitsnyggt!!

Om ni vill se mig i färg får ni dra en nylonstrumpa över huvudet :)

Mitt startnummer är 21 249 ifall någon skulle missat det.


En dag kvar - på plats i Stockholm

Efter att vi hämtat ut min nummerlapp gick vi in på Stadion och då kändes det helt overkligt att jag skall delta i Stockholm Marathon och springa in där i morgon eftermiddag. Så det är tur att jag har min nummerlapp som bevis på att det faktiskt är sant.

Nu är häckar vi på hotellrummet och pizzan är strax uppäten. Det återstår bara vila, vatten och väldigt god sömn så är jag redo för morgdagens löpning.

Enligt senaste väderprognosen skall det blir lite mindre regn än i dag och vad man tidigare spått. Så hjälp mig att be till vädergudarna att det blir lite lite varmare och något mindre regn imorgon.


RSS 2.0