Kvällsfoto i Stockholm

Jag har varit i Stockholm och  Uppsala två dagar denna veckan för jobbets räkning.
Eftersom jag hört lite om utställningen kring Kinas terrakottaarmé som just nu visas på Ostasiatiska museet ute på Skeppsholmen bokade jag ett senare tåg hem igår och passade på att gå och se den utställningen.

Utställningen ryms i ett bergrum som verkligen var en annorlunda utställningslokal. Man gick in genom en dörr rätt in berget och fick sen följa pilar på golvet en bit i berget och där bland rostfria rör och betongputs stod dessa unika terrakottakrigare. De var placerade i glasmontrar och det var rätt mycket folk där så tyvärr kan jag inte bjuda på några bilder från utställningen.

Istället tog jag några bilder under min promenad in mot stan, vilket inte heller var lätt eftersom jag inte hade något stativ med mig. Men jag gjorde några försök att vila kameran stadigt mot något underlag och som ni ser blev det lite skiftande resultat. Men ibland kan även de suddiga bilderna vara bra, känns som man får lite höst och spökkänsla när man tittar på dom.

Bilden från bron in mot Skeppsholmen är jag hyfsat nöjd med men hade givetvis gärna åkt tillbaka med stativet och tagit om den. Den blev lite sned från början men jag har försökt att räta upp den.
Julklappstips

Egentligen skulle jag väl inte blogga om detta utan köpa två stycken i julklapp och ge till några snälla barn men eftersom sidan trodde jag var från El Salvador vågar jag inte prova.

Utan skickar det vidare till er som ett tips inför julpysslet.


Foto: Lånat av Etsy

Internet tar dig långt bort

När Internet började dyka upp i våra hem under senare delen av 1990-talet. Då när Inez Uusman sa att det bara var en fluga och inget som skulle slå igenom på allvar. Då fick jag det beskrivet av en arbetskamrat som att
- A men det är superhäftigt du går in på en sida här i Sverige och så klickar du vidare på nån länk och rätt var det är så är du i Australien. Wow!!

Idag hände det, jag satt och surfade på Feber och klickade mig vidare till El Salvador.Kollade ut och såg regnet och de gula löven och tänkte att det är ju rätt likt Sverige.


Kvällsfoto

Efter en trevlig söndagsmiddag med svåger och svägerska tog vi cyklarna och kameran och kvällsfotade lite grann.
Visst har vi en härligt utsikt mot andra sidan älven!Skymning

Lite oplanerat åkte jag och AK till Arendal för att fota lite skymningsbilder idag. Inte helt lyckat eftersom vi irrade lite fel när vi kom fram och AK dessutom inte fått med sig plattan till sitt stativ hemma.

Vi fick alltså klassa om vår fototur till en rekogniseringstur istället. Fick lite idéer till vart vi kan åka nästa gång. Så snart kanske ni får se lite mer skymningsbilder.


Inbjudan till Färejenäsdagen

För ett litet tag sedan skrev jag om hur fint det blivit i Färjenäsparken och att det byggdes utegym och annat fint. Nästa söndag den 17 oktober är det dags för nyinvigning och alla hälsas välkomna.

Programmet hittar du här

Tappavandringen 2010

Förra söndagen gick jag, Tony och en vän till oss Tappavandringen. Det är en vandring som anordnas av tappa.se till förmån för Barncancerfonden. Man kan välja att vandra 7, 14 eller 21 km. För varje deltagare skänker tappa.se 1 kr per km. Så vi gick ihop 42 kr,  vilket jag tycker är alldeles för lite med tanke på att vi betalade 200 kr per person i anmälningsavgift. De borde kunnat skänka betydligt mer.

Oavsett så var det en trevlig vandring med perfekt väder och sköna stopp.

Tack T&T för sällskapet!
Hundpromenad runt Härlanda tjärn

Vi har fått låna Primus idag eftersom husse jobbar och matte är på annat håll. Därför passade vi på att leverera lite bullar till C&A plus att ta en hundpromenad runt Häranda tjärn.

Det är härligt att se hur folk utnyttjar området både genom att gå, cykla och springa. Hittade en liten barkbåt så jag antar att det varit lite barn där tidigare underdagen och njutit av det sköna vädret.RSS 2.0