Trädgårdsföreningen


Midsommar i parkerna vid Eriksberg

Foto: Ann Svensson

Skit i vädret

Hur kommer det sig att den helg på året då vi som mest önskar minst 20 grader varmt och solsken i princip aldrig blir sådan.  Är det så att fint väder på midsommar bara är en illusion och aldrig egentligen kan inträffa.
och att det väder vi har idag här i Göteborg är midsommarväder så som det skall vara? Dvs solen tittar fram ibland, blåser som attan, regnet kommer i lagom skurar och det är 17 grader varmt.

Hos SMHI hittade jag temperaturstatistik för midsommarafton under hela 1900-talet. Tyvärr ingen graf över Göteborg men Lund och Stockholm får duga. De senaste 20 åren har vi (Lund) bara haft 5 midsommaraftnar med temperatur över 20 grader, vilket faktiskt är sämre än hur det var förr.De skriver att året 1987 var värt att minnas. Vet inte om jag håller med men det året var vår Tobias drygt ett halvår gammal och vi firade midsommar i en liten liten stuga på Knarrholmen och det var 10 grader. Vi hade ju tänkt oss lite varmare väder och hade inte med oss kläder som passae väderleken.  Minns hur jag satt där och frös och var på rätt dåligt humör.Ha nu en underbar midsommar och skit i vädret och njut av sillen, snapsen och jordgubbarna! Snart är det semester och då blir de varmt och skönt...eller?

Ljuv blomning

Nu blommar både pion och lupiner i alla sina härliga färger. Dessa ljuva rosatonade exemplaren fotade jag tidigare ikväll hos en av odlarna vid Lindholmens odlarförening.Löpträning

Från att inte ha tyckt om löpträning över huvudtaget har jag blivit helt biten. När jag sprungit några km och kommit in i mitt personliga tempo känns det som att jag kan fortsätta hur långt som helst. Det är tur att man har lite andra sysslor än att springa annars kanske jag inte varit hemma ännu.


Lite mer från Botaniska

Utöver Nationaldagsfirandet passade vi som sagt på att fotografera lite. Vi fick gå där och vänta och vänta på att solen skulle gå ner för att det skulle blil lite skugga i perennrabatten. Men väntan blev lite för lång så vi får åka tillbaka en annan kväll när det inte är fullt lika soligt. De får inte dröja för länge för nu går det fort med blommningen.
Nationaldagsfirande i Botaniska

Idag blev det lite Nationaldagsfirande i Botansiska trädgården tillsammande med Anna-Karin och hennes man. Vi firade med kaffe och god bakelse. Mysigt och härligt att vara där i kvällssolen men tyvärr en aning för soligt för att kunna fotografera fullt ut. Men några bilder blev det allt.


Stadsbesök

Fina Ebba är på stadsbesök och tog en sväng på strandpromenaden i det härliga kvällsvädret.


Springa genom Europa?

Marathon.se kan man följa Susanne och Rune som just nu springer från Portugal till Trollhättan.
Detta visar att allt är möjligt bara man bestämmer sig och förbereder sig för det.

Ni behöver inte vara oroliga jag tänker inte springa genom hela Europa, jag nöjer mig det att genomföra ett maraton inom de närmsta åren. Foto: marathon.se

RSS 2.0