Tempel i Thailand

Igår var vi på en heldagstur och besökte tre olika tempel.

Det första var ett grottempel och stalaktiterna formade sig som elefanter. De växer 0,3 mm per år och den största var drygt 8 meter lång. 

I varje provins här i Thailand är ett av templen kungens tempel. Det är mycket finare och ner utsmyckat än övriga. Efter det besöket åt vi en väldigt god lunch, nog det nästa vi ätit hittills. Utsikten var fantastisk och det infann sig ett lung i hela gruppen.
När vi ätit klart hittade jag köket


Och disken var runt hörnet


Sista templet vi besökte hade tidigare varit kungens tempel men blivit lite väl turistigt så därför blev det utbyttdet under 1990-talet

Det var var verkligen  en helt annan känsla där. Fullt med försäljare på utsidan, ingen hänsyn till proper klädsel. Det var till och med en tyska i vår grupp dom tog emot munkens välsignelse med bara axlar. Syns eftersom det fanns mycket fint där. 


Utanför höll aporna hov och levde gott på bananer och majs som turisterna kunde köpa och mata dom med. 
FrukostutsiktenFörst morgonpromenad och nu frukost. Sen intar vi solstolarna för ännu en slapp dag. 


Thailand dag 2

Solat och badat hela dagen. Fick vår utlovade bungalow och har nu denna utsikten istället.


Har en utgång direkt från badrummet till poolen. Det var riktig skönt att ta sig ett svalkande dopp där när vi kom hem från stranden. 

Ätit god mat och druckit Singha idag också, öl är väldigt gott i värmen. 


Thailand dag 1


Resan inleddes på Landvetter med en försening på knappt två timmar. Inga att reta upp sig på eftersom vårtflygplan ersattes av den allra senaste Boeing 787, Dreamliner, som är både snabbare och bekvämare. 
Väl framme svar det smidigt att få komma in i landet och vi hann med två dopp innan lunch. 

Eftersom det inte blivit så mycket sömn natten till idag har vi tagit oss en tupplur nu på eftermiddagen. 
Efter en dusch, kaffe och Baileys skall vi ta oss ner till Khao Lak city och äta lite. 

Detta är utsikten från vårt rum.. Vi hade bokat bungalow men det hade blivit nåt fel så det fanns ingen ledig flrsta natten. Men vår leende vän i lobbyn har lovat att vi kommer att bli så nöjda imorgon när vi får vårt riktiga rum  en Bungalow ned beachview.RSS 2.0