Tillfälligt besök

Tänk vad glad man kan bli för det lilla. Idag när jag kom hem från stan och var lite hungring upptäckte jag att T köpt yoghurt men en smak jag inte provat förr. Det var Valio Laktosfria med Rabarber. Den är bara på tillfälligt besök, så skynda dig att provsmaka innan det försvinner från hyllan, det var en njutning.


Foto: Produktbild från Valio.se


Fotopromenad i Trädgårdsföreningen

Det är undebart med semster. Man bara tar dagen son den kommer och låter tiden gå! Idag blev det en fototur till Trädgårdfsföreningen.

Resultatet så här långt är detta fotomontaget plus två till som jag lagt på flickrBlommor

Botaniska, Trädgårdsföreningen och andra offentliga parker är fina att promenera i och har ett otroligt stort omfång av vackra blommor och växter. Men man behöver inte gå så långt för att få se vackra växter. Häromdagen tog jag en tur kring vår parkeringsplats.
Hundkex och Lupiner är utblommande, men jag hittade Mjölkört och Malva. Malvan är det nog någon som frösått, kanske den som har sin bil precis där slängde ut några frön för att göra det vackert. En enkel form av Gerillaplantering. En något mer avancerad och otroligt häftig plantering gjorde Lars Forslin i början av sommaren.
Förhoppningsvis skriver han lite mer om hur det tar sig och visar oss några fina bilder på resultatet.


Kvällstur på Säveån

Det blev en liten kvällstur från till Säveån tillsammans med min bror och hans hund Sverker. Det doftade lite på sina ställen och Sverkers nos sniffade ivrigt. En fin tur som absolut skall göras om, då gärna lite tidigare på dagen  så att jag kan ta lite mer bilder.Caroline af Ugglas

För exakt ett år sedan var jag och några vänner och lyssnade på Caroline af Ugglas på Taubescenen på Liseberg. Vi hade inte räknat med att det var fler än vi som ville lyssna på henne och blev väldigt förvånade när vi hamnade längst bak i skaran.

Efter det gick vi till Hufvudrestaurangen för att äta. Det blev ett traditionellt svenskt smörgåsbord. De blev en mycket trevlig kväll, med mycket mat och prat. 

På måndag skall vi göra om det, denna gång till Allsång med Lotta. Kanske inte blir riktigt lika mycket prat men desto mer allsång. Så nu håller vi tummen för att det blir en härlig sommarkväll så att vi slipper frysa på uteserveringen.

Den 29 augusti är Caroline tillbaka på Liseberg, denna gång på Stora Scenen. Så då skall vi nog kunna komma lite närmre och inte behöva stå på tå för att få en skymt av henne.Repris

För att ni skall känna igen er och för att jag skall se om det blir någon skillnad på bilderna här på den nya bloggen.Sommarpremiär

Grabbarna har fixat med "lillebåten" några dagar och idag var det dags för årets premiärtur. Glada som småpojkar åkte de fram och tillbaka på älven.  

Förhoppningsvis får vi åka med på en liten tur nån kväll. Då tänkter jag föreslå att vi packar kaffekorgen och kör uppåt Säveån , kanske kan det blir reda i slutet av veckan.

Underbart med sommar!


RSS 2.0