Fjällräven Classic - Gästbloggare Tony

Här följer ett gästinlägg från Tony där han bjuder er på lite härliga fjällbilder från hans sommarvandring i Lappland

 

Efter månader av längtan och planering var det äntligen dags för oss att ge oss iväg på den 11 mil långa vandringen Fjällräven Classic. Vi tog flyget upp till Kiruna och checkade in på Camp Ripan kvitterade ut våra kartor och Fjällräven passet där vi för varje etapp fick en  stämpel som bevis på att vi passerat kontrollen.

 

Direkt efter starten var vi en hyfsat stor klunga som vandrade iväg, men allt  eftersom tunnades den ut och vi valde olika vägar. Vid dagsetappens slut återsågs vi och slog upp våra tält  för natten. På flera ställen fanns det vedeldad bastu, vilket var en bra lön för dagens vandring.

 

Vandringstavar är perfekt, de kan användas till det mesta, här har jag ställt upp m ina byxor på tork.

 

Vi hade med oss mitt nyinköpta tält ett Hilleberg Nammatj 3 GT, som visade sig vara helt perfekt. Hade ju inte väntat mig annat men nu är det provat och visar sig hålla måttet. En sovdel och en stor absid där packningen kan vara. Vid  dåligt väder går det även utmärkt att laga mat där.

 

 

Om man tröttnat på frystorkat fanns det lite andra godsaker på stationerna. Här kunde vi köpa renhamburgare från Lap Dånalds. Bäst var nog ändå stationen där vi bjöds på nygräddade pannkakor med sylt och grädde.

 

Lång där borta i fjärran är vårt mål. En underbar vy att se fram emot och lägga meter för meter bakom sig.

 

 

Högsta toppen på vandringen är 1140 möh,  Tjäkjapasset.  Det kändes väldigt bra att nå dit efter en tuff vandring. Återigen var stavarna ett bra stöd.

 

Inte så mycket att orda om, härliga vyer och milslång utsikt.

 

 

På håll såg vi Lapporten, en mäktig bergsformation. Lapporten är Sveriges mest avbildade fjällmotiv. Känns kul att vara med i den klubben.

 

Återigen en fin vy, häftigt att kunna se både början och slutet av regnbågen. Vi brydde oss inte om att kontrollera om det låg en skatt vid slutet. Utan siktade på målgången av vandringen istället.

 

När vi passerade mållinjen fick vi hurrarop och applåder från de vandrare som  kommit i mål före oss (jo det fanns såna men inte så många).  Det var en mycket speciell känsla att vandra in till Trekkers Inn, få lägga ner ryggsäcken och bara njuta av att ha genomfört 11 mils vandring på 5 dagar. Den officiella tiden blev 100:40:14. Efter att vi visat upp våra etappstämplar i passet kunde vi kvittera ut vårt Fjällräven Classic märke och en välförtjänt medalj.

Jag kan verkligen rekommendera alla som gillar vandring och fjälllivet att genomföra denna ”tävlingen” åtminstone en gång. Tänk bara på att packa lätt, min ryggsäck vägde dryga 18 kg och det var i mesta laget. Nästa gång får den banta minst 4 kilo.


Kommentarer
Postat av: Ulla

Otroligt vackra bilder. Vad duktig du är Grattis.

2011-09-05 @ 08:24:50
Postat av: Anna-Karin

Det där gjorde du bra Tony!

2011-09-08 @ 23:24:11
URL: http://nancyandi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0