Skit i vädret

Hur kommer det sig att den helg på året då vi som mest önskar minst 20 grader varmt och solsken i princip aldrig blir sådan.  Är det så att fint väder på midsommar bara är en illusion och aldrig egentligen kan inträffa.
och att det väder vi har idag här i Göteborg är midsommarväder så som det skall vara? Dvs solen tittar fram ibland, blåser som attan, regnet kommer i lagom skurar och det är 17 grader varmt.

Hos SMHI hittade jag temperaturstatistik för midsommarafton under hela 1900-talet. Tyvärr ingen graf över Göteborg men Lund och Stockholm får duga. De senaste 20 åren har vi (Lund) bara haft 5 midsommaraftnar med temperatur över 20 grader, vilket faktiskt är sämre än hur det var förr.De skriver att året 1987 var värt att minnas. Vet inte om jag håller med men det året var vår Tobias drygt ett halvår gammal och vi firade midsommar i en liten liten stuga på Knarrholmen och det var 10 grader. Vi hade ju tänkt oss lite varmare väder och hade inte med oss kläder som passae väderleken.  Minns hur jag satt där och frös och var på rätt dåligt humör.Ha nu en underbar midsommar och skit i vädret och njut av sillen, snapsen och jordgubbarna! Snart är det semester och då blir de varmt och skönt...eller?

Kommentarer
Postat av: A-K

70-talet var ju riktigt bra (även vädermässigt) :-)

2011-06-26 @ 03:12:01
URL: http://nancyandi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0